top of page

Rejseplan for
Sejlads & Vandring

Rejseplan: Sejlads & Vandring

Lørdag:

Du mødes med din instruktør og dit rejsehold og flyver til Athen enten fra Billund eller København.

Afgang fra Billund lufthavn kl. 06.15 med ankomst 11.55

Afgang fra Københavns lufthavn kl. 08.35 med ankomst kl. 12.50

 

Herfra tager vi en taxabus direkte til Piræus færgehavn, og sejler til Hydra - en tur på ca. 2 timer. En kort gåtur derfra ligger vores guesthouse, hvor vi bliver godt indkvarteret.

Vi spiser på en hyggelig taverna i nærheden og afslutter dagen med en byvandring.

Søndag:

Efter morgenmaden pakker vi turtasken og tager vores første vandretur op i bjergene til Profitis Ilias klostret. Det er en vandretur i moderat grad ad fortrinsvis gode stier, men med længere stigninger. Distancen er ca. 6 km retur og op til 600 højdemeter. Her får vi for alvor udsigt over den saroniske bugt og den bjergtagende natur. Hydra er et malerisk landskab med de smukkeste blomster om foråret og duftende appelsin- og citrontræer i sensommeren.

Resten af dagen nyder vi den cinematiske by og spiser på en hyggelig taverna.

Mandag:

Anne er klar til at guide dig gennem endnu en naturskøn rute, hvor vi vi kommer lidt længere ud i øens terræn. Turen starter i vandtaxi ud til det østlige Zorva fyrtårn. Herfra går vi ca. 18 km. og ca. 450 højdemeter gennem det storslåede terræn, hvor sværhedsgraden er moderat og tempoet tilpasses, så alle kan være med. På vejen ser vi igen nogle af de mange klostre på øen. Vi passerer gedefarme, vilde gladiolus og den imponerende kystlinje.

Tirsdag:

Vi pakker turtasken igen og skal denne gang mod vest - en rute på ca. 12 km og op til 350 højdemeter. Det første stykke følger vi kystlinjen forbi de smukke strande og derefter mod bjergene til den byzantinske by, Episkopi. Det bliver den mest krævende tur, men stadig moderat sværhedsgrad. Fra Episkopi går vi videre gennem det imponerende landskab mod det smukke, gule Bisti kloster nær øens vestligste bugt, hvor vi holder en velfortjent pause. Herfra kan du vælge at gå 12 km retur eller tage en vandtaxa tilbage.

Onsdag:

Efter morgenmad pakker vi bagagen og sejler med vandtaxi om i bugten, hvor vi påmønstrer båden. Når indkvarteringen er på plads og vi har gennemgået sikkerhedsprocedurer, sejler vi til Poros og øver os i at kaste anker i en stille bugt. Her bliver der også mulighed for at bade og snorkle.

Torsdag:

Vi øver os i sejlføring og sætter kurs mod Aegina og finder en dejlig bugt, hvor vi kan bade og snorkle og gå i land og udforske lidt af øen.

Fredag

Vi sætter kurs mod Athen og øver os i manøvre, at holde en kurs, læse vejret på vandet og trimme sejl. Efter en dejlig sejldag ankommer vi til Alimos Marina, hvor vi skal afslutte turen med en god middag ombord.

Lørdag:

Efter morgenmad og pakning, afmønstrer vi båden kl. 9.00. 

Herefter nyder vi eftermiddagen i Athen centrum og en gåtur fx til Akropolis, inden vi sætter kurs mod lufthavnen og flyver mod Danmark sidst på aftenen.

bottom of page